Historie
 
Ad Huetink groeide in Lieren op met orgelmuziek. Van kleins af aan was hij diep onder de indruk van dit koninklijk instrument. Tien jaar was hij toen hij de fiets en bus pakte om in de Koepelkerk in Arnhem Feike Asma te horen spelen. Op school kreeg hij zijn eerst lessen van meester Albers. Uren bracht hij door achter het orgel van de plaatselijke kerk, waar hij al op 13-jarige leeftijd de diensten ging begeleiden. Vanaf 16-jarige leeftijd kreeg hij orgelles van Cornelis Weijers, de organist van de Loolaankerkmet zijn prachtige Bätz Witte orgel, in Apeldoorn (in de nabijheid van het Koninklijk paleis). Het was een eer als je van hem les kon krijgen. Hij lesde hier tot zijn 30e. Deze organist leidde hem op voor het organisten examen. Echter door een ernstige hersenvlies ontsteking kon dit examen niet doorgaan omdat de opgenomen theorie grotendeels was verdwenen.
 
Een professionele carrière leek in het verschiet te liggen. Hij wilde dolgraag de muziek in. Maar zijn vader zag dat niet zitten. Eigenlijk mocht hij van hem alles worden, als hij maar geen boer werd of organist. Zijn vader was een vergaderboer en had anders de boerderij weggedaan. Min of meer uit racune is hij toch maar boer geworden.
 
Ondanks de drukte van het boerenbedrijf en een reeks ernstige ziektes, vond Huetink altijd tijd voor orgelmuziek. Hij heeft van 1970-1974 geen les gehad als gevolg van de hersenvliesontsteking. Hij bleef wel kerkdiensten spelen en improviseren. Literatuur was niet mogelijk in verband met het slechte gezichtsvermogen. Vanaf 1974 kreeg hij les van Willem Hendrik Zwart op het Hinschorgel van de Bovenkerk in Kampen. Hij heeft hem zeer persoonlijk leren kennen, toen hij – net als hem – herstellende was van een hartinfarct. Ze hebben elkaar, als het ware, weer op de been geholpen. Als leermeester was hij ongelooflijk inspirerend. Beiden houden ze van romantische klanken, van het grote gebaar. Mensen die alleen maar met een strak gezicht de partituren uitpluizen en noten zitten te spelen, dat is niks voor hem. ‘Mensen, laat in hemelsnaam je gevoel toch eens spreken’, denkt hij dan. Dat is toch waar het om gaat.Waar hij ook komt hij krijgt het bijna altijd voor elkaar om op het orgel te mogen spelen. Zo speelde hij al eens in:
 
 
Willemstad (Curaçao) in de Fortkerk op het Flentrop orgel
 
 
Wenen (Oostenrijk) op het orgel van de Dom
 
 
Wenen (Oostenrijk) op het orgel van de Vötiv Kerk
 
 
Berlijn (Duitsland) op het orgel van de de Dom
 
 
Kampen op het orgel van de Bovenkerk
 
 
Apeldoorn op het orgel van de Grote kerk
 
- Chatres (Frankrijk) op het orgel van de Dom.
- Coimbra (Portugal) op het orgel van de Universiteit.
- Californië (USA) op een Allen en Rodger orgel.
- Jeruzalem (Israël) in de Schotse Kerk op het Domus orgel
- Op diverse orgels in Nederland 
 
 
Toen Huetink jaren geleden stopte met zijn kalverbedrijf kwam de stal vrij om iets nieuws te doen. Door zijn liefde voor orgelmuziek werd het idee geboren om een concertzaal te maken. In de hal worden een á twee keer per maand concerten georganiseerd (Royal Music All In) en regelmatig worden er musicale activiteiten georganiseerd voor groepen. Hierin wordt Ad Huetink helemaal gesteund door zijn vrouw Truida. Samen beleven ze veel plezier aan het organiseren.
 
Tot op de dag van vandaag, vanaf de opening van de concerthal in december 2000, speelt hij dagelijks orgel in de muziekhal. En als hij daar ’s avonds in zijn eentje zit, ligt er een prachtige gloed over dat orgel. Schitterend hoe dat hout dan glanst in het avondlicht. Dan kijkt hij omhoog en vergeet hij zichzelf, totdat het tijd is om naar bed te gaan.
 
Tot 2015 heeft hij +/- 80 kerkdiensten per jaar gespeeld in 4 verschillende kerken. Beekbergen – Lemelerveld – Witharen en Ommen. Nu hij daarmee gestopt heeft is er meer tijd om te studeren en piano te spelen. Sinds 2015 staat er een prachtige Sebastian Steinwald. Hij speelt nu alleen nog kerkdiensten op verzoek.